2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Gyümölcsropogós

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 2 tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, só, 16 szem kimagozott aszalt szilva, 15 dkg mazsola, 1 dl rum, 24 db fogpiszkáló; a sütéshez: olaj

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőport, a tojást, egy csipet sót, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Jól kikeverjük, és apránként hozzáadjuk az olajat. Az egészet jól eldolgozzuk, majd a tésztát 2 órára félretesszük pihenni. A szilvát és a mazsolát rumba áztatjuk. Mielőtt hozzákezdenénk a sütéshez, szűrőbe tesszük, hogy a leve lefolyjon. Fogpiszkálóra szúrunk 1-1 szem szilvát, több mazsolaszemmel együtt. Amikor minden gyümölcsöt felszúrtunk a fogpiszkálóra, egy lábosban olajat melegítünk. Amikor az olaj felhevült, a gyümölcsöket a fogpiszkáló segítségével egyenként a tésztába mártjuk, majd a forró olajba téve ropogósra sütjük. Miután megsült, konyhai papírtörlőn felitatjuk, tálra rakjuk, porcukorral meghintjük, és frissen, melegen tálaljuk.

83 kcal/db 24 darabnál, 349 kJ

A Meglepetés tippje
A tészta receptje nem változik, de kedvünk szerint választhatunk más-más gyümölcsöt.


Elkészítési idő: 35 perc + 2 óra pihentetés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!