2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Spárgával töltött sonkatekercs

Hozzávalók:
4 szelet sertéscomb, 4 szelet sonka, 1 kg fehér spárga, 10 dkg Gouda sajt, 1 dl tejszín, 1 zacskó hollandimártás-alap, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál olaj, kevés cukor, só, fehér bors

Elkészítés:
A meghámozott spárgacsíkokról levágjuk a fás, száraz végeket. A spárgát kevés sóval, cukorral édesített, forrásban lévő vízben fedő alatt 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a levéből kiveszünk egy keveset, és a tejszínnel együtt kis lábosba öntjük. Beletesszük a mártásalapot, és kevergetés közben felforraljuk. A vajat alacsony hőfokon a mártásba dolgozzuk. A hússzeleteket kiveregetjük, besózzuk, borsozzuk, és lisztbe megforgatjuk. Előhevített olajon mindkét felüket megsütjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk. A megfőtt spárgát 4 kötegre osztjuk, és beletekerjük 1-1 sonkaszeletbe. A sonkatekercseket a hússzeletekre tesszük, és meglocsoljuk a hollandi mártással. Tetejüket beborítjuk a sajttal, 200º C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, hogy a sajt szépen ráolvadjon a tetejére. Petrezselymes burgonyát készítünk hozzá.

495 kcal/adag, 2079 kJ

A Meglepetés tippje
Sonkatekercs helyett készíthetjük baconszalonnával vagy nyers sonkával is.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!