2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Tavaszi spárgaleves

Hozzávalók:
60 dkg friss zöld spárga, 4 csirke szárny, 3 evőkanál olaj, 1 dl tej, egy csomó petrezselyem, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, só, őrölt bors, a galuskához 1 tojás, liszt, pici só

Elkészítés:
A megmosott csirke szárnyakat megtisztítjuk, és 1 liter vízben feltesszük főni. Közben előkészítjük a spárgát. Megtisztítjuk, fás részét eltávolítjuk, darabokra vágjuk, és amikor a csirke szárnyak megfőttek, 15 percre a levesbe tesszük a spárgát is, hogy megpuhuljon. Forró olajon megfuttatjuk a lisztet, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük hideg tejjel, jól elkeverjük, nehogy csomós maradjon, és berántjuk vele a levest, óvatosan felforraljuk, vigyázunk, hogy a tej miatt nehogy kifusson. A tojást villával elkeverjük, és annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk, csipet sót is teszünk bele. A galuskákat vizes kanállal a levesbe szaggatjuk. Sóval, borssal ízesítjük, meghintjük a vágott petrezselyemmel, és pár perc alatt készre főzzük.

194 kcal/adag, 815 kJ

A Meglepetés tippje
Levesünket csirke szárny helyett a csirkének más részéből is elkészíthetjük.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!