2014. április 18., péntek ; Andrea, Ilma napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 




Pulykarolád bazsalikommal

Hozzávalók:
15 dkg köles, 1 csomó bazsalikom, 4 tojás sárgája, 4 szelet pulykamell, 4 kis hagyma, 3 dl száraz fehérbor, 5 dkg krémsajt, 1 dl tej, só, bors, olaj a sütéshez, fogpiszkáló

Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízben megpároljuk a kölest, leszűrjük, szitán keresztül lecsepegtetjük. A hagyma héját eltávolítjuk, felaprítjuk, összekeverjük a kölessel, a megmosott, és összevágott bazsalikomlevelekkel, a tojássárgákkal, kevés sóval. A pulykaszeleteket megmossuk, hártyáit leszedjük, és vékony szeletekre klopfoljuk. Besózzuk, borssal meghintjük, és egyenletesen elterítjük rajta a köles masszát. A szeleteket feltekerjük, és egy fogpiszkálóval átszúrjuk. Forró olajban megsütjük, beleöntjük a fehérbort, és fedő alatt még 10 percig pároljuk, majd tálra szedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt lében elkeverjük a krémsajtot, felengedjük tejjel, és sóval, borssal fűszerezzük. A tekercseket szeletekre vágjuk, a mártást mellékanalazzuk, és egybefőtt, bazsalikommal megszórt apró főtt burgonyával tálaljuk.

466 kcal/adag, 1957 kJ

A Meglepetés tippje
A nagyobb hústekercseket hústűvel fogjuk össze. A tölteléket kedvünk szerint változtathatjuk. Lehet húsos, rizses, zöldséges stb.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!