2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Lestyános csirkeragu leves

Hozzávalók:
1 csirkemell, 15 dkg zöldbab, 2 sárgarépa, fél cikk zeller, 1 fehérrépa, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál citromlé, 2 dl tejföl, 1 evőkanál olaj, kevés zeller zöldje, 1 csokor petrezselyem, 1 szál lestyán, só

Elkészítés:
A csirkemellről lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk, megmossuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Másfél liter hideg vízbe csipetnyi sót teszünk, és a csirke-mellcsíkokat feltesszük főni. A zöldeket, a zellert, petrezselymet és a lestyánt megmossuk, és a csirkemellcsonttal együtt a levesbe tesszük. Ha a hús félig megfőtt, a zöldbabbal együtt beletesszük a megtisztított, megmosott és darabokra vágott zöldségeket. A 2 evőkanál lisztből olajjal rántást készítünk, felengedjük kevés levessel, jól elkeverjük, hogy ne maradjon csomós, és a leveshez adjuk. A tejfölt kis tálkában jól kikeverjük, és folyamatosan a levesbe csurgatjuk. Még egyszer jól összeforraljuk, és az ízhatást apróra vágott lestyánnal, kevés citromlével fokozzuk. A csontot, a szétfőtt zellerzöldet, a szálas lestyánt, petrezselymet tálalás előtt kivesszük a levesből.

208 kcal/adag, 874 kJ

A Meglepetés tippje
A levest csirkemell helyett csirkeaprólékból is elkészíthetjük. Ügyeljünk arra, hogy ne tegyünk túl sok zellerzöldet a levesbe, mert elnyomhatja a többi zöldség ízét.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!