2014. szeptember 01., hétfő ; Egyed, Egon napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Rozmaringos csirketál

Hozzávalók:
4 közepes nagyságú csirkecomb, 50 dkg koktélparadicsom, 15 dkg hosszú szemű rizs, vagy jázmin rizs, 0,5 dl olaj, 1 ananász, 4 rozmaringlevél, kevés curry

Elkészítés:
A csirkecombokról eltávolítjuk a pihéket, megmossuk, besózzuk, borsozzuk, és felhevített olajon megpirítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk. A rozmaring száráról lecsipkedjük a leveleket. Amikor a csirkecombok megpirultak, hozzáadjuk a megmosott és félbevágott koktélparadicsomokat, a zúzott fokhagymát, a megmosott rozmaringleveleket, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Amíg a hús megpuhul, sós vízben megfőzzük a rizst, és előkészítjük az ananászt. Miután zöldjét és külső fás kérgét eltávolítottuk, karikákra vágjuk, hogy utána könnyebb legyen felkockázni. Amikor a rizs megfőtt, a húshoz keverjük, beletesszük az ananászkockákat, és sóval, borssal ízesítjük, kevés curry porral meghintjük. Azonmód, frissen tálaljuk.

447 kcal/adag, 1877 kJ

A Meglepetés tippje
Fontos, hogy az ananász friss legyen. Helyettesíthetjük konzerv ananásszal is, de az nem olyan egészséges, mint a vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben gazdag friss gyümölcs.


Elkészítési idő: 45 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!