2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Húsos kelkáposztabatyu

Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús, 1 kis fej kelkáposzta, 4 evőkanál olaj, 1 doboz konzervkukorica vagy fél zacskó fagyasztott, 1 tojás, só, őrölt fekete bors, 2 dl húsleves (kockából), a mártáshoz: 1 kg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál oregano, 1 fej vöröshagyma, cukor

Elkészítés:
A kelkáposzta külső 10-12 levelét leszedjük, és lobogó, enyhén sós vízben 2 perc alatt előfőzzük. A leveleket lecsöpögtetjük, a vastagabb ereket kivágjuk. A húst 2 evőkanál olajon megpirítjuk, belekeverjük a lecsepegtetett konzervkukoricát, megsózzuk, borssal meghintjük, és a tűzről levéve hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, beleütjük a tojást, jól elkeverjük benne, majd a töltelékkel megtöltjük a káposztaleveleket. Batyukat formálunk, zsinórral átkötjük, és egy lábosba rakosgatjuk. Aláöntjük a húslevest, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a mártáshoz apróra vágjuk a konyhakész vöröshagymát, fokhagymát. A megmosott paradicsomot meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk. A hagymákat felhevített olajon megfuttatjuk, rádobjuk a paradicsomot, sózzuk, megszórjuk oreganóval, és egy kiskanál cukorral édesítjük. Rárakosgatjuk a kelkáposztabatyukat, felengedjük a batyuk maradék párolólevével. Ha elfőtte, egy kis húslevessel pótoljuk, jól összeforraljuk, és főtt rizzsel tálaljuk.

420 kcal/adag, 1764 kJ

A Meglepetés tippje
Nagyon mutatósak a batyuban elkészített töltelékek, amiket nemcsak zöldséglevélbe, hanem szőlőlevélbe, palacsintába stb. is tehetünk.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!