2014. augusztus 30., szombat ; Rózsa napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Piros gyümölcsös habos süti

Hozzávalók:
50 dkg cseresznye, 50 dkg apró szemű eper, 30 dkg málna, 20 dkg porcukor, 3 tojásfehérje, 2 levél zselatin

Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt megmossuk, megszárítjuk, a cseresznyét kimagozzuk, és valamennyit egy tálba tesszük. Porcukorral meghintjük, és egy órára hideg helyen állni hagyjuk. Utána lábosba öntjük, és közepes tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük. Ha a gyümölcsök túl sok levet engednek, nagy lángon, néhány perccel tovább főzzük, hogy a massza besűrűsödjön, majd hozzáadjuk a zselatinlapokat, és az egészet tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a maradék porcukrot hozzákeverjük, és óvatosan a gyümölcsök tetejére kenjük, hogy a hab ne törjön meg. 180º C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a hab aranysárga színű nem lesz. Tálalás előtt kockákat vágunk, tetejükre tehetünk még tejszínhabot, néhány szem nyers gyümölcsöt, vagy díszíthetjük mentalevéllel.

194/kocka (8 kocka esetén), 815 kJ

A Meglepetés tippje
Idénytől függően más gyümölcsből is elkészíthetjük annyi változtatással, hogy vannak olyan gyümölcsök, melyeket hosszabb ideig kell párolni.


Elkészítési idő: 45 perc + 1 óra hűtés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!