2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Spenóttal töltött sertéskaraj

Hozzávalók:
4 nagy szelet sertéskaraj, 50 dkg spenót, 1 fej vöröshagyma, 3 dl olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg reszelt trappista sajt, só, bors; a körethez: 4 körte, 30 dkg szőlő, 2 evőkanál méz, 1 dl fehérbor, 1 citrom

Elkészítés:
A megmosott hússzeleteket húsverő kalapáccsal egyforma vastagságúra verjük, sózzuk és hűtőszekrénybe tesszük. A spenót szárát lecsipkedjük, a leveleket bő vízben megmossuk. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, vajon megdinszteljük, hozzátesszük a spenótot és nagy lángon pirítjuk. Sóval, borssal és áttört fokhagymával ízesítjük. A legvégén hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Az egészet összekeverjük, majd az előkészített karajszeletekre adagoljuk. Felcsavarjuk, fogvájóval összetűzzük, és forró olajban kisütjük. Sütés közben egyszer megforgatjuk, hogy a húsroládok minden oldala szép piros legyen. A megsütött karajt felszeleteljük, és gyümölcskörettel tálaljuk. A körethez a meghámozott körtéket felhevített vajon megforgatjuk, rácsorgatjuk a mézet, a kifacsart citrom levét, hozzáadjuk a szőlőszemeket, a fehérbort, és megpirítjuk benne a gyümölcsöket. Tálaláskor a húst meglocsoljuk a gyümölcsből visszamaradt mártással.

724 kcal/adag, 3041 kJ

A Meglepetés tippje
Sertéskaraj helyett csirke- vagy pulykamellből is elkészíthető. A gyümölcsöket idénynek megfelelően változtathatjuk.


Elkészítési idő: 55 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!