2014. december 19., péntek ; Viola napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Szabályzat 




Tönkölyleves

Hozzávalók:
2 liter zöldségleves (kockából), 15 dkg tönkölyliszt, 1 csokor petrezselyem, 2 szál kapor, 1 csomó újhagyma, 2 tojássárgája, 3 dl sovány tejföl, 4 evőkanál száraz fehérbor

Elkészítés:
Elkészítjük a zöldséglevest, és ha felforrt, a tönkölylisztet habverővel hozzákeverjük. 2-3 percig forraljuk, majd a tűzről levéve állni hagyjuk. A zöldfűszereket, a petrezselymet, a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, a megtisztított újhagymát felkarikázzuk, zöldjét eltávolítjuk és a levesbe keverjük. A tojások sárgáját a tejföllel és a borral simára keverjük, és beleöntjük a levesbe. Visszatesszük a tűzre, egyet forralunk rajta, és azonnal tálaljuk.

309 kcal/adag, 1298 kJ

A Meglepetés tippje
A tönköly magas, mintegy 20 százalékos aminosav-összetételű, fehérjetartalma szinte egyedül képes fedezni szervezetünk igényét. Sok B- és E-vitamin van benne. Kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma is többszöröse a hagyományos búzáénak.


Elkészítési idő: 25 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!