2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Spenótos, sajtos lazac

Hozzávalók:
1 kg filézett lazac, 40 dkg spenót, 20 dkg rokfort sajt, 1 dl főzőtejszín, 1 fej vöröshagyma, 1 kaliforniai paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 2 evőkanál citromlé, ételízesítő, só

Elkészítés:
A konyhakész, megmosott halról konyhai papírtörlő segítségével felitatjuk a nedvességet, utána bedörzsöljük citromlével és besózzuk. Egy jénai tálat kivajazunk, és belefektetjük a halat. A spenót szárát leszedjük, enyhén sós vízben megpároljuk, leszűrjük, pépesre vagdaljuk, teszünk hozzá ételízesítőt, és egy gerezd összetört fokhagymával fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, a paprikát hosszú csíkokra vágjuk és összekeverjük a spenóttal. A spenótos masszával beborítjuk a halat. A rokfortot villával szétnyomkodjuk, összekeverjük a tejszínnel, és rákenjük a spenótos halra. Aláöntjük a bort, a jénai tálat 180º C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.

822 kcal/adag, 3452 kJ

A Meglepetés tippje
A hal B6-vitaminban gazdag étel, ami többek között az immunrendszer működéséhez nélkülözhetetlen.


Elkészítési idő: 35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!