2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Krémsajtos eperkrém

Hozzávalók:
20 dkg natúr sajtkrém, 20 dkg eper, 2,5 dl tejszín, 6 dkg porcukor

Elkészítés:
Az epret megmossuk, zöld levelét, szárát leszedjük, negyedekre vágjuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A sajtkrémet habüstbe tesszük, beleöntjük a negyedelt epret, és habverő segítségével addig keverjük, amíg az eperszemek pépesre nem törnek. A tejszínt habbá verjük, beletesszük a cukrot, azzal is átforgatjuk, és a felét az epres sajttal összekeverjük. Talpas kelyhekbe adagoljuk, és a maradék tejszínhabot elosztjuk a tetején. Néhány szem eperrel körbedíszítjük, és hűtőszekrénybe tesszük. 1 óra elteltével már fogyasztható. Vendégeknek ostyával, piskótaszeletekkel, rolettivel kínálhatjuk. Keserűcsokoládét is reszelhetünk a tetejére, vagy kedvünk szerint meglocsolhatjuk egy kis narancslikőrrel, illetve másfajta gyümölcslikőrrel, amilyen éppen van otthon.

382 kcal/adag, 1604 kJ

A natúr krémsajtot helyettesíthetjük mascarpone krémsajttal is. Mindkét variációval ellenállhatatlan finomság.


Elkészítési idő: 25 perc + 1 óra hűtés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!