2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Paradicsomleves rákkal

Hozzávalók:
50 dkg paradicsom, 20 dkg mirelit tengeri rák, 3 evőkanál olívaolaj, 3 babérlevél, 1 marék rucola, 8-10 szem zöld olívabogyó, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál balzsamecet, só, őrölt fekete bors

Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, és vékony cikkekre vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük. A konyhakész vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A rákhúst lecsöpögtetjük, és felforrósított olajon megpirítjuk, majd kivesszük az edényből. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, a babérlevelet és állandó kevergetés mellett 15 percen keresztül pároljuk. Utána felengedjük 1 liter vízzel, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és fél órán keresztül főzzük. A rucola levelet megmossuk, durvára aprítjuk és a pirított rákkal, a kettévágott olajbogyókkal együtt a levesbe tesszük, még pár percig főni hagyjuk, majd a legvégén frissen őrölt fekete borssal, balzsamecettel ízesítjük.

155 kcal/adag, 651 kJ

A Meglepetés tippje
Főzésnél a víz felét paradicsomitallal, vagy paradicsompüré konzervvel is helyettesíthetjük. Ha túl sűrű lenne, engedjük fel kevés vízzel. Mirelit fagyasztott rákot nagyobb élelmiszer áruházakban, konyhakész garnélát szupermarketekben lehet kapni.


Elkészítési idő: 1 óra 20 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!