2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Meggyes császármorzsa

Hozzávalók:
30 dkg magozott meggy, 6-8 szem aszalt sárgabarack, 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 narancs reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 4 evőkanál olaj, 5 dkg mandulaforgács, 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és lecsepegtetjük. Az aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral, a liszttel, a reszelt narancshéjjal és a tejjel. A tojások fehérjéből pici sóval és cukorral kemény habot verünk, és beleforgatjuk a tojássárgájával kikevert cukros masszába. A serpenyőben 1 evőkanál olajat felhevítünk, és a massza negyedét beleöntjük, elsimítjuk, majd rászórjuk a gyümölcsök és a mandula negyedét, és kevergetés nélkül sülni hagyjuk. Amikor a teteje kezd megszilárdulni, keverőlapáttal megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Keverőlapát segítségével darabokra vágjuk, és hagyjuk ropogósra sülni. Tányérra borítjuk, melegen tartjuk, és hasonló módon készítjük el a maradékot is. Porcukorral megszórva tálaljuk.

525 kcal/adag, 2205 kJ

A Meglepetés tippje
Egyszerű, gyors édesség, nem jövünk zavarba, ha váratlan vendégek érkeznek.. Befőttet is használhatunk az elkészítéséhez.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!