2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Málnatorta

Hozzávalók:
4 tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg vaj, fél csomag sütőpor, 15 dkg finomliszt, a töltelékhez 1 csomag puncsízű pudingpor, 0,5 liter tej, 5 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg gurulós málna, 1 csomag piros tortazselé por, a forma kikenéséhez vaj, liszt

Elkészítés:
A tésztához a szétválasztott tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk az olvasztott vajat, hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből felvert kemény habot. A masszát egy kivajazott, liszttel megszórt tortaformában egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180º C-on 30 perc alatt megsütjük. A pudingporból tejjel, cukorral a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük a pudingot, és a megsült tortalap tetejére melegen rásimítjuk. (Ha kihűl a pudingpor, nem tudjuk rásimítani.) A tortalap tetejét a megmosott málnaszemekkel körkörösen kirakjuk, és megvárjuk, amíg a puding megdermed. A használati utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a torta tetejét. Ha megkocsonyásodott, díszítésképpen még tejszínhabot is nyomhatunk a tetejére.

492 kcal/szelet 10 szelet esetén, 2066 kJ

A Meglepetés tippje
A tésztaalapra másféle gyümölcsöt, pudingot, tölteléket is tehetünk, attól függően mi a család kedvence. Készíthetjük túróval, tejberizzsel, lekvárral, csokiöntettel.


Elkészítési idő: 1 óra + a puding és a tortazselé dermedési ideje



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!