2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Gyümölcsös szárnyassaláta

Hozzávalók:
40 dkg főtt szárnyas hús, 2 kivi, 20 dkg meggy, 1 rózsaszín húsú grépfrút; a pácléhez: 1 narancs leve, 1 citrom leve, 7 evőkanál tejföl, 3 teáskanál rum, csipet frissen őrölt fekete bors, 1 mentalevél

Elkészítés:
A főtt szárnyas húst vékony darabokra szedjük. A gyümölcsöket meghámozzuk, a meggyet megmossuk, kimagozzuk. A kivit karikákra vágjuk. A grépfrút hámozásánál a fehér héjat is eltávolítjuk. A gyümölcshúst kockákra vágjuk, a kicsurgó levét egy tálban felfogjuk. Az összes hozzávalót üvegtálba rakjuk, jól összekeverjük. A páclé elkészítéséhez egybeöntjük a citrom és a narancs levét, beletesszük a cukrot, és megvárjuk, amíg kevergetve feloldódik benne. Hozzáadjuk a tejfölt, a rumot, a gyümölcsök felfogott levét. Meghintjük frissen őrölt fekete borssal, és nagyon finomra vágott mentalevéllel. Az így elkészített páclevet a gyümölcsös szárnyas húsra öntjük. Jól összekeverjük, és a tetejét néhány mentalevéllel díszítjük. Sokmagos kenyérrel, friss baguette-tel fogyasztjuk.

274 kcal/adag, 1151 kJ

A Meglepetés tippje
Készíthetjük a salátát egzotikus gyümölcsökből, konzerv ananászból, mangóból. Ízük különleges kiegészítői a szárnyas salátáknak.


Elkészítési idő: 25 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!