2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Meggyes csirke

Hozzávalók:
1 konyhakész bontott csirke, 60 dkg meggy, vagy nagyon kevés cukorral eltett meggybefőtt, 2 dl főzőtejszín, 5 dkg vaj, 4 szem őrölt szegfűszeg, csipet őrölt fahéj, kevés cukor, őrölt fehér bors, só

Elkészítés:
A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és feldaraboljuk. A besózott húsdarabokat felhevített vajon jól átforgatjuk, és megsütjük. Amikor átsültek, egy tűzálló tálba fektetjük, hogy a húsdarabok szorosan egymás mellé kerüljenek. A meggyet megmossuk, felét kimagozzuk, és botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt. Megsózzuk, teszünk bele cukrot, hogy az ízét kicsit megszelídítsük (befőtt esetén ezt kihagyjuk), és szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Ezt a mártást a csirkére öntjük. A tálat lefedjük, és a csirkét 160º C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. A fedőt levéve saját mártásával meglocsoljuk, és hagyjuk, hogy a hús teteje megpiruljon. Megszórjuk a maradék kimagozott meggyel, és az egészet kicsit átmelegítjük. Ropogós sült burgonyakrokettet vagy szalmaburgonyát kínálunk hozzá.

621 kcal/adag, 2608 kJ

A Meglepetés tippje
Nemcsak friss meggyből, vagy befőttből, hanem mirelit meggyből is elkészíthető. A hús íze különleges és pikáns lesz tőle.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!