2017. augusztus 20., vasárnap ; ALKOTMÁNY ÜNN., István napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Zöldborsós húspástétom

Hozzávalók:
30 dkg darált marhahús, 25 dkg darált pulykahús, 15 dkg baconszalonna, 15 dkg párolt zöldborsó, 10 dkg dióbél, 3 közepes nagyságú hagyma, 2 evőkanál olaj, csipetnyi frissen reszelt szerecsendió, 2 babérlevél, só

Elkészítés:
Egy mély tálban összekeverjük a kétféle darált húst, megsózzuk, beletesszük a vajon előre megpárolt zöldborsót, szerecsendiót, dióbelet. Egy közepes nagyságú jénai tálat sütőpapírral kibélelünk, és beterítjük baconszalonna szeletekkel. Úgy rakosgatjuk a szeleteket, hogy a szélek jóval túl érjenek a forma peremén. A megtisztított és megmosott vöröshagymát finoman felkockázzuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Felengedjük egy kevés vízzel, megsózzuk, beletesszük a babérleveleket, és 5-6 percig pároljuk. A zöldborsóval, szerecsendióval, dióbéllel összekevert darált hús egyharmadát a jénai tál aljára terítjük, rárakunk egy réteg hagymát, majd ismét darált húst, amíg a hozzávalók elfogynak. A baconszalonna szeletek végét ráhajtjuk a forma tetejére, és a tálat 170º C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Ha levet eresztene, leöntjük róla. A megsült pástétomot kihűtjük, hidegen szeleteljük, tálaláskor salátát kínálunk hozzá, vagy önmagában fogyasztjuk.

726 kcal/adag, 3049 kJ

A Meglepetés tippje
A húspástétom különböző más zöldségekkel (spenót, brokkoli, stb.) is elkészíthető.


Elkészítési idő: 1 óra 15 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!