2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Reszelttészta leves

Hozzávalók:
1 liter zöldségleves (kockából), 1 tojássárgája, csipet frissen reszelt szerecsendió, 2 evőkanál olaj, 1 dkg szárított erdei vargánya, kis csokor petrezselyem, só; a tésztához: 5 evőkanál liszt, 1 tojás, csipet só

Elkészítés:
A tésztát előző nap készítjük el. A lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleütjük a tojássárgáját. Csipet sót teszünk bele, és cipót gyúrunk belőle. Ha szükséges, kevés tejet önthetünk hozzá. A tésztának keménynek kell lennie. Nagylyukú reszelőn lereszeljük, tiszta konyharuhára terítjük, és egy éjszakára száradni hagyjuk. Amikor a főzéshez fogunk, a tésztát először felforrósított olajon aranysárgára pirítjuk. Felöntjük az előre elkészített forró zöldséglevessel, majd hozzáadjuk a megmosott, beáztatott gombát. Pár percig főzzük. Beletesszük a szerecsendiót, a sót, és a tűztől levéve rövid ideig állni hagyjuk. A tojássárgáját enyhén felverjük, pár evőkanál levessel simára keverjük, és visszaöntjük a levesbe, de már nem forraljuk fel. Ez a művelet a legírozás. Tálaláskor megszórjuk megmosott, apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

125 kcal/adag, 525 kJ

A Meglepetés tippje
Ha nem elég kemény a tészta, tegyük 20 percre a mélyhűtőbe. A szárított reszelt tészta jól záródó üvegben egy hónapig is eltartható.


Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap szárítási idő



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!