2017. augusztus 20., vasárnap ; ALKOTMÁNY ÜNN., István napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Vargabéles

Hozzávalók:
2 csomag réteslap, 50 dkg cérnametélt, 30 dkg tehéntúró, 2 tojás, 3 evőkanál vaj, 4 evőkanál porcukor, 1 dl tejföl, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás porcukor

Elkészítés:
A cérnametéltet forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és folyóvíz alatt leöblítjük. A kihajtogatott réteslapokat kevés olvasztott vajjal megkenjük. A túrót szitán áttörjük, teszünk bele kevés vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, néhány csepp citromlevet, és az egészet jól összekeverjük. A tojások fehérjét kevés sóval, cukorral kemény habbá verjük, és a túróhoz dolgozzuk. Beleforgatjuk a főtt cérnametéltet. A tepsit kivajazzuk, kibéleljük 2 réteg réteslappal, ráhalmozzuk a túrós cérnametéltet, és a tetejét beborítjuk a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük, majd előmelegített sütőben 180º C-on aranysárgára sütjük. Ha elkészült, kockákra vágjuk, meghintjük vaníliás cukorral, és máris tálalhatjuk.

361 kcal/kocka (10 kockánál), 1526 kJ

A Meglepetés tippje
Ha van időnk, és nagyon finomat akarunk csinálni, adjunk hozzá tasakos vanília krémporból tejjel könnyen elkészíthető vaníliaöntetet. A vargabéles réteslap nélkül is süthető.


Elkészítési idő: 80 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!