2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Ribizlivel töltött tortácskák (12 db)

Hozzávalók:
25 dkg búzaliszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi őrölt fahéj, 10 dkg vaj, 20 dkg folyékony méz, 1 tojás, 30 dkg piros ribizli, 5 dkg darált dió, 2 dl tejszín

Elkészítés:
Az omlós tésztához a szitált lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, és összegyúrjuk a darabokra vágott vajjal, a 10 dkg mézzel és a tojással. Amikor jól összedolgoztuk, 20 percig félretesszük pihenni. A muffinsütő formáit vajjal kikenjük, és a tésztát 12 egyforma darabra vágjuk. Kis cipókat formálunk, majd akkorára nyújtjuk, hogy a formákat ki tudjuk bélelni velük. A formákból kilógó tésztaszéleket levágjuk, és a tortácskákat 180º C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Amíg a tészta sül, a ribizlit megmossuk, villa segítségével leszemezzük. A darált diót a maradék mézzel simára keverjük, hozzáadjuk a ribizlit, pár szemet meghagyunk a díszítéshez. A tejszínt kemény habbá verjük, és háromnegyed részét hozzákeverjük a diós-mézes masszához. Amikor a tészta megsült, a formákat kiborítjuk a tepsiből, megvárjuk, amíg kihűlnek, majd megtöltjük a töltelékkel. Néhány ribizliszemmel, tejszínhabbal díszítjük.

278 kcal/darab, 1168 kJ

A Meglepetés tippje
Ezeket a tortácskákat nemcsak ribizlivel, hanem szezonális gyümölcsökkel is variálhatjuk.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!