2017. július 25., kedd ; Kristóf, Jakab napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Darált húsos pástétom

Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús, 25 dkg spenót, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 felvert tojás, 1 dl főzőtejszín, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, só bors

Elkészítés:
A spenót szárát lecsipkedjük, megmossuk, és lobogó, forró szódabikarbónás vagy enyhén sós vízbe dobjuk. Egyet forralunk rajta, és máris leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Összevagdaljuk, és egy tálban összekeverjük a darált pulykahússal. Hozzátesszük a zsemlemorzsát, a felvert tojást, a zúzott fokhagymát, a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük. Egy őzgerincformát olajjal kikenünk, és a húsos keveréket szépen elterítjük benne. A sütőt 180º C-ra előmelegítjük, és a húsos masszát 50 perc alatt megsütjük benne. Sütés után hűlni hagyjuk, majd nem túl vékony szeletekre vágva tálaljuk. Ne vágjuk fel melegen, mert szétesik, és úgy már nem mutat olyan jól. Változatos nyári salátákat készíthetünk hozzá.

349 kcal/adag, 1466 kJ

A Meglepetés tippje
Marhahúsból is elkészíthetjük. Az ízeket hozzáadott pestoval, apróra vágott petrezselyemmel tovább fokozhatjuk.


Elkészítési idő: 70 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!