2017. augusztus 16., szerda ; Ábrahám napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Bakonyi jércecombok

Hozzávalók:
6 db csirkecomb, 40 dkg csiperkegomba, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín, 3 paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 sárga húsú paprika, 1 evőkanál édes-nemes paprika, só

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott csirkecombokat félbevágjuk. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, zsírját kisütjük. Rátesszük a megtisztított apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Meghintjük az édes-nemes paprikával, és felöntjük egy kis vízzel. Belerakjuk a megsózott csirkecombokat, az áttört fokhagymát. Megmossuk a paprikát, szárát, magos részét eltávolítjuk, és apró kockákra vágva a paradicsommal együtt a csirkéhez adjuk. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk, és a csirkéhez tesszük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és behabarjuk vele a csirkét. Jól kiforraljuk, és tejszínnel dúsítva galuska körettel tálaljuk.

770 kcal/adag, 3234 kJ

A Meglepetés tippje
Ha elég sűrű lett a mártás, elegendő, ha tálaláskor locsoljuk meg tejszínnel.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!