2017. augusztus 20., vasárnap ; ALKOTMÁNY ÜNN., István napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sertésborda zöldséges raguval

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj, 2 sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 kisebb fej karfiol, 15 dkg gomba, 1 köteg petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál vaj, őrölt gyömbér, fehér bors, só

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a borsót kifejtjük, a gomba héját leszedjük, megmossuk, és felszeleteljük. A karfiolt rózsáira bontjuk, és megmossuk. A sárgarépát karikákra vágjuk, és a szeletelt gombával együtt forró vajon megpirítjuk. A karfiolt, a zöldborsóval együtt enyhén sós vízben előfőzzük. A párolt és pirított zöldségeket tálba összerakjuk, és őrölt gyömbérrel, frissen őrölt fehér borssal, apróra vágott petrezselyemmel lazán összekeverjük. A megmosott karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, lisztben megforgatjuk, és kevés előhevített olajon mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. A zöldségragut tálaláskor a húsra halmozzuk, vagy vajas burgonyát, párolt riszt készíthetünk hozzá.

377 kcal/adag, 1583 kJ

A Meglepetés tippje
Csirkemellből, pulykamellből is ugyanígy elkészíthető.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!