2014. április 16., szerda ; Csongor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 




Tárkonyos szárnyas raguleves

Hozzávalók:
1 egész csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 gombafej, 2 sárgarépa, negyed cikk zeller, 4 evőkanál olívaolaj, 2 dl főzőtejszín, tárkony, tárkonyecet, bors, 1 liter víz, só

Elkészítés:
A csirkemell bőrét leszedjük, a hártyás részeit eltávolítjuk, kifilézzük, megmossuk, és kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük a csirkemellkockákat, és megforgatjuk a hagymás olajon, amíg kicsit kifehérednek, majd megpirulnak. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a csirkéhez tesszük. Együtt tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal, majd felengedjük vízzel, és tovább főzzük. Amikor az alapanyagok megpuhultak, besűrítjük a tejszínnel, de már nem főzzük tovább. Aki kevésnek találja a levesben a tárkony ízét, tárkonyecettel tovább fokozhatja. Levesünket díszítsük citromkarikával vagy friss zöld tárkonylevéllel.

285 kcal/adag, 1197 kJ

A Meglepetés tippje
Sertéshúsból is nagyon finom leves készíthető, tejszín helyett tejfölös habarással sűrítsük be.


Elkészítési idő: 45 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!