2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Csípős csirkenyárs

Hozzávalók:
2 egész csirkemell, 2 gerezd fokhagyma, 1 hegyes erős paprika, 2 dl tejszín, 1 kávéskanál koriander, 1 kávéskanál kurkuma, 3 evőkanál szójaolaj, 2 evőkanál citromlé, kevés frissen őrölt fekete bors, só, hurkapálcika

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, félbevágjuk, hártyáit leszedjük, kifilézzük. Felitatjuk róla a nedvességet, majd hosszanti irányban ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A húscsíkokat harmonikaszerűen átszúrjuk a hurkapálcikán. A nyársakat tálcára tesszük. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük, a paprikát megmossuk, félbevágjuk, a magos részét eltávolítjuk, majd vékony csíkokra szeljük. A citromfű száráról lecsipkedjük a leveleket, és összevágjuk. A hozzávalókat, a cukrot, a zúzott fokhagymát, a citromfüvet, az erős paprikát, a koriandert és a borsot keverőtálba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, a 2 evőkanál citromlevet, a szójaolajat, és az egészet jól összekeverjük. A páccal meglocsoljuk a csirkenyársakat, majd hideg helyen legalább fél óráig benne hagyjuk. Időnként megforgatjuk a nyársakat, hogy a páclé mindenhol jól átjárja őket. Míg a húsok pácolódnak, forróra melegítjük a grillezőt, megolajozzuk a rostélyát, és rátesszük a nyársakat. 2-3 percenként megforgatjuk, hogy mindkét oldalról átsüljenek. Akkor jó, amikor a húsok kifehérednek. Tálra tesszük, megszórjuk korianderrel, és zöld salátákkal kínáljuk.

348 kcal/adag, 1461 kJ

A Meglepetés tippje
Nyársakat nemcsak csirkéből, halból, bárányból, sertésből, sőt a tenger gyümölcseiből is készíthetünk.


Elkészítési idő: 25 perc + 30 perc pácolás



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!