2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 
Grillen sült töltött sertésszelet

Hozzávalók:
4 szelet kicsontozott 2 centi vastag rövidkaraj, 5 dkg füstölt sonka, 5 dkg Pannónia sajt, 5 dkg pepperoni, 8-8 bazsalikomlevél, zsályalevél, 2 evőkanál olívaolaj, durvára őrölt fekete bors, só, fogvájó

Elkészítés:
A rövidkarajt megmossuk, a nedvességet felitatjuk róla, és a szeletek oldalába mélyedést vágunk, hogy kézzel is be tudjunk nyúlni. A pepperonit megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A füstölt sonkát összedaraboljuk, a sajtot vékony szeletekre vágjuk. A mélyedésekbe 2-2 bazsalikomlevelet csúsztatunk, beledugjuk a negyedrészekre osztott pepperonit, a füstölt sonkát, és a sajtot. Hústűvel, vagy olajba mártott fogvájóval összetűzzük a hús nyílásait. Bedörzsöljük durva sóval, meghintjük őrölt borssal, és a szeleteket sütőtálcára tesszük. A tetejüket meglocsoljuk olívaolajjal. A hússzeleteket a forró rostélyra tesszük, és mindkét oldalukat átsütjük. Általában 6-8 percet számíthatunk oldalanként, ha azt akarjuk, hogy a hús jól átsüljön. Amikor elkészült, tányérokra tesszük, kiszedjük a fogvájókat, és máris tálalhatjuk.

286 kcal/adag, 1201 kJ

A Meglepetés tippje
Csirkemellet, pulykamellet, borjúkarajt vagy bármilyen lapos húst elkészíthetünk ugyanilyen módon. A hús töltésénél a tölteléket olyan mélyen dugjuk a hús belsejébe, hogy a széleken ne maradjon belőle.


Elkészítési idő: 50 percCímlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!