2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Rablóhús

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 4 evőkanál édes fehérbor, fél citrom kifacsart leve, 20 dkg apró csiperkegomba, 1 zöldpaprika, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál szárított oregano

Elkészítés:
A húst alaposan leöblítjük, és nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és 1 vöröshagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Elkészítjük a páclevet. Az olajat, a fehérbort összekeverjük, hozzáadjuk az oreganót, az apróra vágott hagymákat, beleöntjük a kifacsart citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, jól összeforgatjuk, és beletesszük a nagyobb kockákra vágott húst. Hűtőszekrényben 3 órán keresztül pácoljuk, és időnként megforgatjuk a páclében. A többi hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a gombafejek héját lehúzzuk, és a kalapokat néhány percre forró, lobogó vízbe dobjuk. A húsról lecsepegtetjük a páclét, és a hagymával, a gombafejekkel, a felszeletelt zöldpaprikával váltogatva nyársra húzzuk. Faszén felett, a nyársakat páclével kenegetve körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

247 kcal/adag, 1037 kJ

A Meglepetés tippje
A nyársakra nemcsak sertést, hanem halat, gyümölcsös húsokat, zöldségeket is húzhatunk. A sütési idő a hús vastagságától függ. A szárnyasokat, a sertést alaposan süssük át. A marhahúst elegendő félig megsütni. Sütés közben nem szabad a nyárson lévő húsokat megszurkálni, mert könnyebben kiszáradhatnak, és aromájukat is elveszítik.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!