2017. július 26., szerda ; Anna, Anikó napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Szedres dinnyeparfé

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú sárgadinnye, 20 dkg fekete szeder, 1 tojás, 1 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál kristálycukor, 5 evőkanál porcukor, 1 citrom kifacsart leve, 1 dl édes fehérbor, néhány szál mentalevél

Elkészítés:
A sárgadinnyét félbevágjuk, a magjait kiszedjük. Az egyik felét alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. A másik fél dinnyét kockákra vágjuk, majd 2 evőkanál porcukorral és 3 evőkanál citromlével összeturmixoljuk. A tojás sárgáját 2 evőkanál porcukorral habosra keverjük, és a dinnyekrémhez adjuk. A tojásfehérjéből kevés cukorral kemény habot verünk. Egy másik edényben vaníliás cukorral felverjük a tejszínt. A tojássárgás habot, a felvert tojásfehérjét és a felvert tejszínt beleforgatjuk a dinnyekrémbe. A masszát négy kis tálkába osztjuk, és egy napra mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt a szeder szárát lecsipkedjük, megmossuk és lecsepegtetjük. A lehűtött fél dinnyét szeletekre vágjuk, és vékony csíkokra gyaluljuk. A mélyhűtőből kivett formákat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, így könnyebb tányérra borítani a parfét. A kristálycukrot világosbarnára karamellizáljuk, felöntjük 4 evőkanál citromlével, hozzáadjuk a bort, és addig forraljuk, amíg a cukor felolvad. Körbeöleljük vékony dinnyecsíkokkal, tetejére karamellmártást öntünk, és megszórjuk szederrel, néhány mentalevéllel díszítjük.

345 kcal/adag, 1449 kJ

A Meglepetés tippje
A forró karamellmártást csak közvetlenül tálalás előtt locsoljuk a puding tetejére. A parfé a gyümölcsök változtatásával bármelyik gyümölcsszezonban elkészíthető.


Elkészítési idő: 40 perc + 1 nap a mélyhűtőben



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!