2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Grillezett májszeletek zöldfűszerekkel

Hozzávalók:
60 dkg borjúmáj, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál vaj, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál vágott kakukkfű, 4 zöldpaprika, 2 mini bagett

Elkészítés:
A májat megmossuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A kakukkfüvet, petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük egy kis olajjal. Megkenegetjük vele a májszeleteket, és letakarva pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a faszén parázslik, a grillrácsot megkenegetjük olajjal, a zöldfűszereket leszedjük a májról, és mindkét oldalát kíméletesen megsütjük, de vigyázunk arra, hogy ne száradjon ki, majd letakarva félretesszük. A mini bagetteket félbevágjuk, és félbevágott felükkel a rácsra fektetjük. A zöldpaprikákat kicsumázzuk, felnegyedeljük, és grillrácsra téve a többi hozzávalóval együtt megpirítjuk. A májszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és egy kis vajdarabot megolvasztunk a tetején. A pirított bagetteket is megkenjük vajjal, és ráhelyezzük a májszeleteket, a sült paprikát. Vegyes zöldsalátát készítünk hozzá.

318 kcal/adag, 1336 kJ

A Meglepetés tippje
A zöldsaláta mellé kínálhatunk kapros, mustáros joghurtmártást is.


Elkészítési idő: 25 perc + 3-4 óra pácolás



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!