2014. augusztus 21., csütörtök ; Sámuel, Hajna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 




Faszénen sült alma

Hozzávalók:
4 alma, 4 evőkanál dióbél, 2 evőkanál mandula, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál triple sec, 2 evőkanál vaj, 8 gombóc karamellfagylalt, tejszínhab

Elkészítés:
Az almát megmossuk, a magházát kiszedjük, és mélyedést vájunk a közepébe. Az almát középen 1-2 mm mélyen körbevágjuk, hogy grillezés közben ne tudjon berepedni a héja. A töltelékhez a diót durvára vágjuk, a héjától megtisztított mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a cukorral. Hozzáöntjük a triple sec-et, és a keveréket a magház üregébe nyomkodjuk. Úgy adagoljuk, hogy maradjon töltelék az almák tetejére is. Az alufóliát duplán vesszük, és négyzet alakúra hajtogatjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, belecsomagoljuk az almát, és a tetejét jól összezárjuk, hogy ne maradjon sehol sem nyílás. A fóliába csomagolt almákat faszénparázs fölé sorakoztatjuk, és fél óra alatt puhára grillezzük. Tányérokra tesszük, és óvatosan kinyitjuk a fóliát, nehogy a gőz megégesse a kezünket. Amikor a fóliát eltávolítottuk, az alma mellé 2-2 gombóc karamellfa-gyit adunk. Tetejüket tejszínhabbal díszítjük.

450 kcal/adag, 1890 kJ

A Meglepetés tippje
Körtét, őszibarackot is grillezhetünk ezzel a módszerrel.


Elkészítési idő: 15 perc + a grillezés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!