2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Bográcsos betyárleves

Hozzávalók:
50 dkg bárányhús, 30 dkg újburgonya, 30 dkg zsenge zöldborsó, 1 csokor kapor, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál édes-nemes pirospaprika, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, bors, só

Elkészítés:
A hagyma héját leszedjük, megmossuk, és felaprítjuk. A megmosott hús zsíros részeit eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és negyedeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. A borsót is előkészítjük. A bográcsban olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, kicsit megpirítjuk benne, majd hozzákeverjük a húst, és együtt forgatva mindkettőt tovább pirítjuk. Meghintjük sóval, édes-nemes paprikával, és gyorsan felöntjük 1 liter vízzel, nehogy a paprika megégjen. Lefedjük, és majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a fehér- és a sárgarépát, majd pár perccel később a kockákra vágott burgonyát és a zsenge zöldborsót. Amikor a hozzávalók megfőttek, a kaprot apróra vágjuk, és a levesbe szórjuk. Csiperkével tálaljuk.

451 kcal/adag, 1894 kJ

A Meglepetés tippje
A bográcsban készült ételekhez lobogó tüzet kell gyújtani. Ha gyakran forgatjuk a bográcsot, nem ég le benne az étel.


Elkészítési idő: 1 óra 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!