2014. október 01., szerda ; Malvin napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Vaníliafagylalt forró szederrel

Hozzávalók:
6 tojássárgája, 1 dl tejszín, 5 dl tej, 6 evőkanál cukor, 25 dkg szeder, 3 dl vörösbor, 1 teáskanál citromlé, 1 rúd vanília, 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk. A tejjel és a tejszínnel együtt felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat 5 evőkanál cukorral fényesre keverjük. A felforralt tejet óvatosan a krémbe keverjük, majd az egészet lábosba öntve visszatesszük a tűzre, és gyenge tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha van benne néhány csomó, szűrőkanálon átszűrjük, és kihűtjük. Ha kihűlt, lapos tálba simítjuk, és a mélyhűtőbe tesszük. 4-5 órán keresztül fagyasztjuk, időnként megkeverjük. A szeder szárát lecsipkedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit felforraljuk a vörösborral, a fahéjjal, 1 evőkanál cukorral és a citromlével. Az öntetet tálkába adagoljuk, ráhelyezünk 2-2 gombóc vaníliafagyit, tetejüket szederrel díszítjük, és mentalevelet teszünk mellé.

413 kcal/adag, 1735 kJ

A Meglepetés tippje
Más gyümölccsel, málnával, eperrel, sárgabarackkal ugyanígy elkészíthető.


Elkészítési idő: 25 perc + 4-5 óra hűtés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!