2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sült kukorica joghurtmártással

Hozzávalók:
4 cső kukorica, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, 2 evőkanál olívaolaj, 2 dl joghurt, 1 csokor kapor, kevés fehér bors

Elkészítés:
A kukoricacsőről leszedjük a leveleket, eltávolítjuk a bajuszát. A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymaprésen áttörjük. A szétnyomott fokhagymát sóval, olívaolajjal összekeverjük, és a kukoricát mindenhol megkenjük a fokhagymás olívaolajjal. A csöveket alufóliára fektetjük, és a fóliát szorosan rátekerjük. Forró grillrácson, gyakori forgatás mellett fél óra alatt megsütjük. Amíg a kukorica sül, elkészítjük a kapormártást. A kaprot megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A szárát leszedjük, és a kaprot apróra vágjuk. A joghurtot kis tálkába öntjük, jól elkeverjük, és hozzáadjuk az összevagdalt kaprot. Megszórjuk fehér borssal, tetszés szerint sózzuk. A megsült kukoricákat kicsomagoljuk, tányérra tesszük, körbeöntjük a kapros joghurtmártással, és máris kínáljuk.

358 kcal/adag, 1504 kJ

A Meglepetés tippje
Hirtelen sült sertéshúsokhoz köretnek is tálalhatjuk.


Elkészítési idő: 45 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!