2017. július 26., szerda ; Anna, Anikó napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sárgadinnye krémleves

Hozzávalók:
1 kis sárgadinnye, 6 evőkanál cukor, 1 darab egész fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl fehérbor, 1 teáskanál citromlé, 1 tojás, 1 dl tejföl 3 szelet kétszersült, tejszínhab

Elkészítés:
A dinnyét kettévágjuk, belsejét kanállal kiszedjük, és negyedeljük. Héjából kivágjuk, és a dinnyehúst kis kockákra daraboljuk. Egy negyed kockára vágott dinnyét félreteszünk. 1 liter vizet felforralunk, és beledobjuk a dinnyekockákat, hozzáadjuk a cukrot, az egész fahéjat, az elmorzsolt kétszersültet, és kis lángon puhára pároljuk. 2 dl-t félreteszünk belőle, a többit botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd beleöntjük a bort, és citromlével ízesítjük. A tojást kikeverjük a tejföllel, kevés félretett meleg levessel, és az átturmixolt leveshez keverjük. A félretett egészben hagyott dinnyedarabokat is a levesbe tesszük, és hűtőszekrényben 1 órát hűtjük. Tálaláskor citromfű levélkével, tejszínhabbal díszítjük.

345 kcal/adag, 1449 kJ

Dinnyelevest görögdinnyéből is készíthetünk, csak fehérbor helyett könnyű vörösbort használjunk.


Elkészítési idő: 25 perc + 1 óra hűtés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!