2017. június 22., csütörtök ; Paulina napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Részeges marhagulyás római tálban

Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 burgonya, 1 piros húsú paprika, 2 sárgarépa, 1 cikk zeller, 1 póréhagyma, 3 dl testes vörösbor, 7 dl húsleves (kockából), 4 evőkanál olaj, 1 kis doboz paradicsompüré, kevés cayenne bors, morzsolt kakukkfű, 20 szem fekete olívabogyó, néhány bazsalikomlevél, só, bors

Elkészítés:
Mielőtt hozzákezdenénk a főzéshez, a cseréptálat fedelével együtt áztassuk hideg vízbe, hogy a víz egészen ellepje. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és a vöröshagymát finomra aprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a megtisztított burgonyát és a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a sárgarépát és a zellert hasábokra, a megtisztított póréhagymát karikákra vágjuk. A húst folyó csapvíz alatt leöblítjük, kisebb kockákra vágjuk. A hagymát előhevített olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húst, és erős lángon 3-4 perc alatt hirtelen megkapatjuk. Felöntjük a testes vörösborral. Az egészet átöntjük a vízből kivett, lecsepegtetett római tálba. Elkészítjük a húslevest, és elkeverjük benne a paradicsompürét, beletesszük a zöldségeket, az áttört fokhagymát, a cayenne borsot, a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, az egészet összekeverjük, és a húsra öntjük. A tálat lefedjük, hideg sütőbe toljuk, és 200 C-ra felmelegített sütőben másfél óra alatt puhára pároljuk. Amikor az étel elkészült, mély tálba szedjük, tetejére apróra tépkedett bazsalikomlevelet szórunk, és félbevágott fekete olajbogyóval díszítjük. Friss kenyérrel vagy főtt krumplival kínáljuk.

560 kcal/adag, 2352 kJ

A Meglepetés tippje
Sütésnél ne használjunk légkeveréses programot, mert az kiszárítja a tálat.


Elkészítési idő: 2 óra



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!