2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Dinnyesaláta borkrémmel

Hozzávalók:
1 sárgabelű dinnye, 50 dkg szőlő, 3 evőkanál cukor, fél dl konyak, 2 csomag vaníliás pudingpor, 7 dl fehérbor, 2 tojás, 2 dl tejszín

Elkészítés:
A dinnyét félbevágjuk, a dinnyehéjat eltávolítjuk, és a dinnyehúsból 10-15 db golyót formálunk, a többit kis kockákra vágjuk. A dinnyekockákat elkeverjük a száráról lecsipkedett szőlőszemekkel. Az egészet tálba tesszük, meghintjük cukorral, és meglocsoljuk konyakkal. A pudingporból a használati utasítással ellentétben nem tejjel, hanem borral pudingot főzünk, 2 tojással dúsítjuk, és az egészet a gyümölcsökre öntjük. 3-4 órára behűtjük, és tálaláskor minden adag tetejére dinnyegolyócskákat teszünk, tejszínhabot nyomunk rá, és máris kínálhatjuk.

792 kcal/adag, 3326 kJ

A Meglepetés tippje
Szőlő helyett más gyümölccsel is társíthatjuk. Tehetünk hozzá cikkekre vágott barackot, szilvát, almát, ananászt stb.


Elkészítési idő: 15 perc + a hűtési idő



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!