2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Fűszeres, paradicsomos bélszín

Hozzávalók:
4 szelet marhabélszín, 4 chilipaprika, 5 paradicsom, 1 csomag zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6-8 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál vaj, 2 teáskanál piros bors, frissen őrölt fekete bors, só, 10 bazsalikomlevél

Elkészítés:
A bazsalikomot megmossuk, a nedvességet papírtörlővel leitatjuk róla, lecsipkedjük a levelét, és csíkokra vágjuk. A paradicsomot keresztben bekarcoljuk, és egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni, majd kockákra vágjuk. A megtisztított, áttört fokhagymát a paradicsomhoz adjuk, belekeverjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a csíkokra vágott bazsalikommal. A zöldhagymát megtisztítjuk, a szárát levágjuk, megmossuk, és hosszában félbevágjuk. A megtisztított chili paprikát felkarikázzuk. A húst folyó víz alatt leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet, és 3 evőkanál felhevített vajon mind a két oldalát 5 perc alatt megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, és letakarjuk alufóliával. A maradék vajat a pecsenyeléhez adjuk, felforrósítjuk, és megpároljuk benne a zöldhagymát, és a karikára vágott chilit. Hozzáadjuk a piros borsot. A húst tányérra tesszük, mellé öntjük a paradicsomos mártást, rátesszük a zöldhagymás keveréket, meglocsoljuk pecsenyelével, és máris tálalhatjuk.

300 kcal/adag, 1260 kJ

A Meglepetés tippje
A serpenyőben, hirtelen sütött húsoknál fontos, hogy a hús szobahőmérsékletű legyen, a nedvességet pedig sütés előtt konyhai papírkendővel le kell itatni a felületükről.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!