2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Őszibaracktorta

Hozzávalók:
1 kakaós piskótatortalap, 2 evőkanál őszibaracklikőr, 2 evőkanál cukorszirup (1 dl vízből, 1 csapott evőkanál cukorból sűrű szirupot főzünk); a töltelékhez:
70 dkg magozott őszibarack, 4 dl joghurt, 6 evőkanál cukor, 20 dkg szeder, 4 evőkanál szederlekvár, 4 dl tejszín, 1 tasaknyi étkezési zselatin, 1 csomag fehér tortazselé, csokoládés tortadara

Elkészítés:
A tortalapot három részre vágjuk. A legalsó lapot 28 centi átmérőjű tortaformába helyezzük. A tetejét meglocsoljuk cukorsziruppal, 2 evőkanál őszibaracklikőrrel. Az érett őszibarackot félbevágjuk, a magját kiszedjük, meghámozzuk, 3 felet félreteszünk, a többivel körberakjuk a piskótalapot. A szeder szárát lecsipkedjük, megmossuk, 10 szemet félreteszünk, a többit összeturmixoljuk. A joghurtot összekeverjük a szederpürével, és 5 evőkanál cukorral. A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, és amikor langyosra hűlt, a szedres, joghurthoz keverjük. Hűlni hagyjuk, majd beleforgatunk 3 dl kemény habbá vert tejszínt. A krém felét ráterítjük a barackra, és befedjük a következő tortalappal. Rásimítjuk a maradék krémet, és befedjük a harmadik tortalappal. A tetejét kissé lenyomkodjuk, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük. A tortát megkenjük szederlekvárral, és a félretett fél őszibarackokat vékony szeletekre vágva a torta tetejére tesszük. Megrakjuk a félretett szederszemekkel. A tortazselét a használati utasítás szerint elkészítjük, és a gyümölcsre öntjük. A maradék tejszínt felverjük, megkenjük vele a torta oldalát, és megszórjuk csokoládés tortadarával.

320 kcal/szelet 10 szelet esetén, 1344 kJ

A Meglepetés tippje
A tortát szeder helyett ízesíthetjük más idényjellegű gyümölcsből is. Téli időszakban használjunk konzerv őszibarackot.


Elkészítési idő: 50 perc + a hűlési idő



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!