2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Paradicsommal töltött lepényhal

Hozzávalók:
4 egész, konyhakész lepényhal, 50 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, fél citrom kifacsart leve, 6 evőkanál vaj, 1 evőkanál olaj, 4 szál metélőzeller, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 4 kis ág zsálya, só, bors

Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, negyedekbe vágjuk, a megtisztított hagymát felkarikázzuk. A hagymát serpenyőben, kevés felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, és néhány percig együtt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. A zsályát megmossuk, leveleit lecsipkedjük, néhányat félreteszünk, a többit csíkokra vágva a paradicsomhoz adjuk. A halat folyó csapvíz alatt leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, a sötét bőrét lehúzzuk, és a gerince mentén hosszában bevágjuk. Aztán óvatosan leválasztjuk a húst a gerincről, majd széthajtjuk. Citromlével meglocsoljuk, és borssal, sóval fűszerezzük. A sütőt 180 ºC-ra melegítjük. A halat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a nyílásokba beletöltjük a paradicsomos ragut. 20 percig pároljuk. Amíg a hal párolódik, a zellert megmossuk, szeletekre vágjuk és vajon megpároljuk. Kiszedjük, melegen tartjuk. A zsemlemorzsát a visszamaradt vajon megpirítjuk, és maradék zsályalevelekkel együtt a halra rakjuk. A kész halat tányérra tesszük, a zellerszárat mellérakjuk, és sáfrányos rizzsel kínáljuk.

233 kcal/adag, 979 kJ

A Meglepetés tippje
Ezt a paradicsomos tölteléket pisztrángba, pontyba is tölthetjük.


Elkészítési idő: 1 óra 15 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!