2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Hideg körteleves

Hozzávalók:
80 dkg puha körte, 4 dl félédes fehérbor, 1 dl főzőtejszín, 1 citrom, 5 dkg porcukor, néhány citromfű levél

Elkészítés:
A körtét kettévágjuk, meghámozzuk, magházát kiemeljük, megmossuk, és karalábévájóval 16 golyót formázunk belőle. Citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A megmaradt körtét, a tejszínnel együtt botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd beletesszük a porcukrot, és felengedjük fehérborral. Az előhűtött csészékbe 4-4 körtegolyót helyezünk, rámerjük az összeturmixolt és borral felengedett levet, tetejére citromfüvet, mentalevelet teszünk díszítésnek, és tetszés szerint kevés tejszínhabbal meglocsoljuk. Lehűtve kínáljuk. Nyári forróság idején változatos, könnyű és hűsítő leves.

338 kcal/adag, 1420 kJ

A Meglepetés tippje
A leveshez érett körtét vegyünk, de ne legyen túlságosan puha, mert akkor nem tudunk belőle karalábévájóval golyókat formázni.


Elkészítési idő: 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!