2014. október 23., csütörtök ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Szoljankaleves

Hozzávalók:
20 dkg sertéscomb
5 dkg sertésszív
5 dkg kolbász vagy virsli
1 kg vegyes zöldség
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 csemege uborka
3 fej csiperkegomba

bors
bazsalikom
tárkony
citrom
tejföl

Elkészítés:
1. A sertésszívet a sóval és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük, majd ha kihűlt, kockákra vágjuk.
2. Megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, hozzátesszük a kockákra vágott sertéshúst, rászórjuk a fűszereket (só, bors, bazsalikom, tárkony), felengedjük kevés folyadékkal, és mérsékelt tűzön főzzük.
3. Ha félig megpuhult, hozzáöntjük a kívánt mennyiségű folyadékot, és beletesszük a csíkokra vágott vegyes zöldséget.
4. Amikor a zöldség is félig puha, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemege uborkát, a cikkekre vagdalt gombát, a felkarikázott virslit és a sertésszívet. Az egészet együtt készre főzzük.
5. A tálalásnál citrommal és tejföllel díszítjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!