2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Pulykamellfilé parajos galuskával

Hozzávalók:
70 dkg pulykamellfilé
15 dkg juhtúró
3 gerezd fokhagyma
1 lila hagyma
bors keverék

1 evőkanál olaj

A galuskához: 10 dkg paraj
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
30 liszt



2 paradicsom
1 szál újhagyma
2 bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsom lé
1 szelet húsos szalonna

Elkészítés:
A pulykamell filét kiklopfoljuk
A juhtúrót zúzott fokhagymával, borssal, finomra vágott lila hagymával és egy kevés tejföllel összekeverjük.
Az előkészített pulykamell filéket megkenjük ezzel a krémmel, és hűtőszekrényben érleljük a sütésig.
A leveles parajt apróra vágjuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk az egész tojást és vizet, majd annyi lisztet, hogy jó sűrű galuskamasszát kapjunk.
A galuskát gyöngyözően forró, enyhén sós vízbe Szaggatjuk.
A kockára vágott szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük, ráöntjük a paradicsomlevet, ha kell, keményítővel sűrítünk rajta.
A húsokat roston megsütjük, mellé parajos galuskát, a tetejére paradicsom ragut teszünk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!