2017. augusztus 20., vasárnap ; ALKOTMÁNY ÜNN., István napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Aszalt sárgabarackkal töltött csirkecomb rizstallérokkal

Hozzávalók:
4 nagyobb csirkecomb
1 zsömle
20 szem aszalt sárgabarack
2 tojás
só,
bors
0,5 dl fehérbor
1 evőkanál sárgabarack lekvár
A rizstallérokhoz: 20 dkg rizs
2 tojás
liszt

bors

Elkészítés:
1. A csirkecombokat előkészítjük: a belső oldalukon bevágjuk a csont mellett, a külső oldalukon mutatóujjal helyet csinálunk a tölteléknek, a bőr alatt. Sózzuk, borsozzuk
2. A zsömlét egyforma kockára vágjuk, és szárazon megpirítjuk.
3. A sárgabarack szemeket csíkokra vágjuk, majd keverőtálban összekeverjük a lekvárral, a tojással, a fehérborral és a zsemle kockákkal. Sózzuk, borsozzuk.
4. Ezt a tölteléket a csirke bőre alá töltjük, a combokat tepsibe tesszük, és sütőben, 150 ºC-on, 25-30 perc alatt készre sütjük.
5. A rizst a szokottnál több vízzel főzzük puhára, hogy tapadósabb legyen, majd hagyjuk kihűlni.
6. A kihűlt rizshez hozzákeverjük a tojást, és ha kell, egy kevés lisztet. Ízesítjük, majd tallérokat vagy tojásokat formázva kevés olajon, roston, közepes lángon megsütjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!