2014. április 16., szerda ; Csongor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 




Aranygaluska

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
4 dkg Rama margarin
4 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
2 dkg élesztő
1-1,5 dl tej
A szóráshoz:
10 dkg dió
8 dkg porcukor
5 dkg margarin

Elkészítés:
1. Az élesztőt enyhén langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. A többi alapanyaggal együtt tésztát gyúrunk.
3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszúrjuk.
5. Kiolajozott edényben, kis távolságokat hagyva rétegezzük úgy, hogy alul tészta, fölötte olvasztott margarin, cukrozott dió, majd így tovább. A tetejét is lekenjük, megszórjuk, pihentetjük.
6. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!