2017. június 22., csütörtök ; Paulina napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Csirkeleves gombás raviolival

Hozzávalók:
A leveshez:
1 csirke
1 csomag vegyes zöldség
1 hagyma

bors
sáfrányos szeklice
A raviolihoz:
25 dkg gomba
25 dkg hagyma
2 tojás
1 tojás sárgája
30 dkg liszt
2 evőkanál olaj

bors

Elkészítés:


1. Húslevest készítünk: a csirkét a zöldségekkel, sóval, borssal és csipetnyi sáfrányos szeklicével hideg vízben feltesszük főni.
2. A levest lassan gyöngyöztetve főzzük, mert így lesz igazán tiszta. Amikor elkészült, 15 percet pihentetjük, s csak utána szűrjük át szűrőruhán.
3. A megtisztított gombát apróra vágjuk. Finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzátesszük a gombát, sóval, borssal fűszerezzük, és addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ekkor félretesszük, és kihűtjük.
4. A 2 tojásból, lisztből, olajból és egy kevés vízből gyúrt tésztát készítünk, és vékonyra kinyújtjuk, majd félbevágjuk. Az egyik felére kanállal gombahalmokat teszünk, közötte lekenjük tojás sárgájával, rátesszük a tészta másik felét, és a megkent részeken összenyomkodjuk.
5. Derelyevágóval egyforma négyzetekre daraboljuk. Enyhén sós vízben kifőzzük, és a tálaláskor a csirkehúslevesbe tesszük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!