2017. augusztus 20., vasárnap ; ALKOTMÁNY ÜNN., István napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Képviselőfánk

Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg vaj
1 dl víz
10 dkg liszt
3 tojás
csipetnyi só,
csipetnyi cukor
A krémhez:
5 dl tej
3 tojás
15 dkg kristálycukor
7 dkg vaníliás krémpor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín

Elkészítés:
1. A felolvasztott vajat és a vizet összekeverjük, beletesszük a sót és a cukrot, majd forrásig főzzük.
2. Ekkor beleöntjük a lisztet, és kis lángon folyamatosan addig kevergetjük, amíg egynemű nem lesz a tészta, és el nem válik az edény falától.
3. Levesszük a tűzről, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és habverővel egyneművé dolgozzuk.
4. Habzsákba töltjük a tésztát, egyforma adagokat nyomunk belőle a kivajazott tepsire, megspricceljük vízzel, és 190–200 ºC-os sütőben az adagok nagyságától függően 20–30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és ha kihűlt, levágjuk a fánkok kalapját.
5. A krémport és a tojások sárgáját kevés tejjel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk a cukor felével és a vaníliás cukorral. Ha felforrt, hozzáadjuk a krémporos keveréket, és folyamatosan kevergetve megfőzzük a krémet. Ha elkészült, még melegen hozzáadjuk a cukorral habbá vert tojásfehérjét, majd fellazítjuk, és melegen a képviselő fánk aljába töltjük. Lehűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!