2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Barnatorta fehér csokoládémázzal és dióval

Hozzávalók:
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához: 26 dkg liszt, 2 tojás, 18 dkg barnacukor, 10 dkg melasz, 18 dkg vaj, 2,5 dl tej, 10 dkg fehér csokoládé, 12 szem félbevágott dió, 2 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 1 adag fehér csokoládémáz

Elkészítés:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát. Lábosba tesszük a barnacukrot, a vajat, a tejet, a melaszt és a fehér csokoládét. Kis lángon, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg összeolvas (nem forraljuk!). Tíz percre félretesszük. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Robotgéppel a krémbe keverjük a tojásokat és a száraz hozzávalókat. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 60-70 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Teljesen kihűtjük. A fehér csokoládémázzal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. A tetejét kirakjuk a félbevágott diószemekkel.

A fehér csokimázhoz 30 dkg fehér csokoládét és 1,2 dl tejszínt összemelegítünk, majd hűtőszekrényben fél órára dermesztjük.


Elkészítési idő: Előkészítési idő: 30 perc. Sütési idő: 60-67 perc.



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!