2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Burgonyatorta

Hozzávalók:
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához: 26 dkg liszt, 80 dkg burgonya, 4 tojás, 25 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 35 dkg ricotta krémsajt, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 2 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk és még forrón burgonya nyomóval összetörjük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk a tortaformát, sütőpapírral kibéleljük, a papírt is megkenjük vajjal. Tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a sót. Robotgéppel. Alacsony fokozaton belekeverjük az olvasztott vaja, a cukrot, a tört burgonyát, a ricottát és a tojásokat. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 35-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk, és teljesen kihűtjük.


Elkészítési idő: Előkészítési idő: 45 perc. Sütési idő: 35-45 perc.



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!