2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Rákóczi túrós

Hozzávalók:
25 dkg linzertészta
A töltelékhez:
25 dkg túró
2 dkg búzadara
1 tojás sárgája
8 dkg cukor
1 evőkanál tejföl
vaníliás cukor
citromhéj
mazsola
A habhoz:
5 tojás fehérje
20 dkg cukor
5 dkg baracklekvár

Elkészítés:
1. A linzertésztát fél centi vastagra kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, félig elősütjük, és bekenjük baracklekvárral.
2. A búzadarát csomómentesre keverjük a túróval, majd hozzádolgozzuk a többi alapanyagot. A kész tölteléket rákenjük a linzerlapra, majd sütőben, 180 ºC-on bőrösödésig sütjük.
3. Közben a tojásfehérjét a cukor egyharmadával felverjük. A többi cukorból kevés víz hozzáadásával szirupot készítünk. A felvert habhoz hozzáadjuk a szirupot, és egészen kihűlésig keverjük.
4. Rákenjük a túróra, megszórjuk porcukorral, visszatesszük a sütőbe, és még 10 percig 180 ºC-on sütjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!